Saskia Banning is de dochter van Elly. Een van haar taken is de dagelijkse verzorging van de paarden.

Daarnaast geeft ze ook dressuurrijlessen en zitlessen. Haar grote specialiteit is vooral het geven van westernlessen en het trainen van westernpaarden.

Saskia is een van de weinige gediplomeerde western- ťn dressuur-instructrices. Haar opleidingen daarvoor heeft ze gevolgd op het bekende Helicon opleidingscentrum in Deurne.

Tijdens haar studie heeft ze op topbedrijven gewerkt met vakmensen van het hoogste niveau. Voor haar dressuuropleiding heeft ze gewerkt op dressuurstal Brakkestein in Nijmegen onder begeleiding van Henk en Wilma van Bergen, beiden een begrip in de Nederlandse dressuurwereld. Een jaar lang heeft Saskia van deze mensen de beste begeleiding gehad op het gebied van de dressuursport. Ze traint nu nog steeds bij dressuurruiters van internationaal niveau.

 

Voor haar westernopleiding heeft ze enkele jaren op de stal van Riky en Dave Young mogen werken. Beiden zijn internationale coryfeeŽn op het gebied van de westernsport. Hun onschatbare vakkennis hebben ze met Saskia willen delen: de beste instructie met de beste paarden, werken met zeer bekende dekhengsten op een modern KI bedrijf, de mogelijkheid om van buitenlandse trainers (o.a Dell Hendrix) extra begeleiding te krijgen en nog veel meer.

Later heeft Saskia haar trainingsprogramma voortgezet bij Ann en Bernard Fonck in BelgiŽ en Gregory Legrand in Frankrijk. Bij deze internationale toptrainers is ze nog regelmatig voor haar trainingen te vinden.

U begrijpt dat Saskia zich op haar jeugdige leeftijd een bevoorrecht mens voelt.

Dat ze nu al die opgedane kennis mag delen met andere mensen die gek zijn van paarden, vindt ze zelf dan ook een van de mooiste aspecten van dit werk.